Jump to content
The library informs: Biblio tas ur bruk 22.11.2021. Helmet-användarnas gamla lån i Biblio-tjänsten försvinner inte genast, men nya lån kan inte längre göras fr.o.m. 22.11. Efter detta datum kan du låna svenskspråkiga e-böcker på OverDrive-tjänsten och på dess Libby-applikation.
Cover for Förlåt oss våra synder
Isbn: 978-91-7893-923-7
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: February 2021
Narrator: Angela Kovács
Length: 14 hours 8 minutes

Audiobook

Förlåt oss våra synder

Utsedd till Årets bästa deckare av Lotta Olsson i DN!

Nominerad till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademien!


»En knivskarp spänningsroman, med en djävulskt smart upplösning.« Sunday Independent

År 1975 slits ett bara minuter gammalt barn med våld från sin förtvivlade mor på ett Magdalenahem – en institution för »fallna kvinnor«, driven av katolska kyrkan.
Nästan ett halvt sekel senare hittas ett illa tilltygat lik i en park i Dublin. Kroppen är en nunnas. Polisinspektör Tom Reynolds är övertygad om att mordet har kopplingar till de historiska händelser som ägde rum på de ökända hemmen.
Teamet följer ett spår som leder dem till ett avskilt nunnekloster på den irländska landsbygden. Där verkar allt till en början vara helt normalt, och Reynolds hinner börja undra om de följt ett felaktigt spår. Men snart blir det uppenbart att mördaren i själva verket befinner sig mitt ibland dem – och är fast besluten att kräva ytterligare hämnd för synder som begåtts i det förflutna.

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi, inledd med debutboken Förlåt oss våra synder [With Our Blessing, 2015], som bland annat valdes till Årets bästa deckare i Dagens Nyheter.

»En av årets bästa översatta deckare.« Gunilla Wedding, Skånska dagbladet

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone